Doorzoek de website


Contact

Hoogendoorn Quadracing

06-31295593

E-mail: rica@kpnplanet.nl

Nieuwsbrief 2016

18-12-2016 00:00

NIEUWSBRIEF      JAN HOOGENDOORN #117

 

We hadden weer ontzettend veel zin in dit seizoen. Jan had de winterstop hard doorgetraind en hij was er helemaal klaar voor!

28 februari 2016 ONK Lochem

Er waren 52 quads dus er waren twee groepen. Jan had de vijfde trainingstijd in zijn groep, dat is goed. Echter eindigde hij 22e  en 18e en werd hij 17e overall.

Hij was erg teleurgesteld…

 

13 maart 2016 ONK Oss,

Er waren 46 quads aanwezig dus weer twee groepen. Jan had de 7e tijd in zijn groep dus dit zag er goed uit. Echter eindigde hij 31e  (had vast gezeten) en 18e en werd 25e overall.

Wat is er toch aan de hand? Een goede trainingstijd rijden en vervolgens halverwege eindigen.

Na drie ronden zijn ze onderarmen zo opgepompt dat hij zijn stuur bijna niet meer vast kan houden. Hij moet dan gas terug gaan nemen waardoor hij gemiddeld 10 man voorbij moet laten gaan in plaats van naar voren rijden zodat hij rijders inhaalt. Kortom frustratie alom….

Wel Betuwe Cup (zijn clubkampioenschappen) rijden. Dit zijn harde banen in tegenstelling tot de ONK banen dus voor Jan makkelijker en daar, met zeer hard vechten, één kunnen worden. Hij heeft dit seizoen als Betuwe Kampioen af mogen sluiten wat een mooi resultaat is!

Wat doen we met de ONK’s Jan? “Effe niet, moet wat met die armen”.

 

Inmiddels waren we al bezig informatie te vergaren over “armpump”. Een operatie was daarbij “de” oplossing. Het vel om de spieren is te strak waardoor de spier niet voldoende bewegingsvrijheid heeft en zo strak komt te staan in de onderarmen dat er geen bloed meer door kan stromen waardoor je handen afgekneld worden. Poe dat is wel even een dingentje…

 

Ondertussen gaat Jan lekker trainen bij Frans twee/drie keer in de week en rijden we één/twee keer in de week een training en soms een Betuwe Cup.

17 juni doet Jan mee aan de cross in Nieuw-Vennep, ook een harde baan. Hij rijdt geweldig en wordt eerste. Maar zegt hij: ik heb niet alles kunnen laten zien, zelfs nu had ik last van mijn armen. Zelfs al kan ik mijn eigen wedstrijd rijden.

 

In onze vakantie wil Jan toch ook graag meedoen in Bentelo. Het o-zo gezellige MX spektakel.

Hij had de eerste manche kopstart en reed weg echter na twee ronden kwamen de opgepompte armen en gedurende de wedstrijd moest hij 4 man voorbij laten gaan. Dit was voor Jan het moment waarop hij zij. “Ik wil nu een operatie”…

Oké maar dan zoeken we wel de beste arts…

 

Daar zijn we gelijk mee aan de slag gegaan en een hele goede gevonden in België. Dokter Antoon Claes. Hij is een hele goede sportarts die ook de Grand Prix rijders en de beste wielrenners verzorgd.

 

18/8 hadden we een afspraak. Er werd meteen een druktest gedaan en in 4 uur tijd hadden we drie keer een consult gehad bij twee verschillende artsen en een operatie gepland. Zo kan het dus ook Nederland!

16 september 2016 is Jan geholpen aan het compartiment syndroom en is er aan beide armen een bundel van zeven spieren behandeld. Het vlies om de spier is gedeeltelijk weggehaald.

Jan is nu vier weken weer aan het rijden en het gezicht na zijn eerste training is echt alles  waard geweest. Hij had geen pijn in zijn armen meer.

 

Dus het mag dit jaar niet Jan z’n jaar geweest zijn maar voor volgend jaar is Jan vol vertrouwen en gaat hij er weer helemaal voor!

 

 

Groetjes en tot gauw,

Rinus, Carolien en Jan Hoogendoorn