Doorzoek de website


Contact

Hoogendoorn Quadracing

06-31295593

E-mail: rica@kpnplanet.nl

Nieuwsbrief januari - mei

06-08-2015 12:56

NIEUWSBRIEF      JAN HOOGENDOORN #117

 

Het seizoen is in volle gang, hoog tijd voor een nieuwsbrief.

We zijn druk geweest en eigenlijk nog steeds bezig met het oprichting van

“Stichting Hoogendoorn Quadracing”. Dit heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar het eind is in zicht…

 

Jan wil dit jaar ONK rijden. Hier rijden “de beste van Nederland”. Daarnaast de 7uurs race in Bastogne en misschien als alles goed gaat “de Contest” in Pont de Vaux. Als er daarnaast nog tijd is rijden we de clubkampioenschappen “Betuwe Cup” en wat MON’s en Duitse Kampioenschappen. We gaan zien hoe het loopt. Hij wordt in ieder geval veel leren….

8 februari is dan de nieuwe quad gekomen. Is ie mooi of is ie mooi?

Veel slecht weer gehad van de winter dus uiteindelijk weinig kunnen trainen. Jan heeft toch nog twee keer kunnen rijden om zo het eerste ONK in Lochem niet geheel onvoorbereid te zijn.

 

1 maart ONK Lochem

Eindelijk was het dan zover. Jan z’n eerste ONK bij de KNMV, hier had hij lang naar uitgekeken. Tussen de beste van Nederland. De leeftijden variëren van 16 tot zover ik weet de oudste 45 jaar. Wat nieuw was is de tijdtraining. Ons was verteld als hij niet bij de eerste 30 zat dan konden we weer naar huis…. Maar hij reed de negende tijd, keurig.

Er werd niemand naar huis gestuurd???? Dus alle 37 quads stonden achter het starthek. Drie rijen dik (pffff dan heb je wel even een momentje kan ik zeggen). Jan startte met de hele meuten mee en ging als 5e door de start. Uiteindelijk is Jan 10e geworden. De tweede manche ging een beetje hetzelfde. De baan werd uiteraard steeds slechter maar daar heeft iedereen last van. Jan eindigde de tweede manche als 12e en was totaal 12e en aan zijn eind. Opgepompte armen en had alles gegeven. TOP gereden!

8 maart ONK Oss

Na een goede massage en zijn gewone trainingsprogramma gevolgd te hebben was Jan er lichamelijk nog niet helemaal klaar voor maarrr de tweede ONK werd gelijk de week erop verreden. Er waren dit keer 44 quads aanwezig. Jan zat er niet helemaal lekker op die ochtend maar reed toch nog de 15e tijd wat zeker niet slecht is. De KNMV had ook dit keer besloten om alle 44 deelnemers mee te laten rijden. De eerste manche was Jan goed van start maar koos niet het beste spoor waardoor hij vast kwam te zitten en door zijn pols ging. Hij kreeg de quad zelf niet uit de zandbak maar een kennis van ons heeft hem stiekem geholpen (dit mag eigenlijk niet). Hij is uiteindelijk toch nog 16 plekken naar voren gereden maar was uiteraard niet blij met alles. We hebben de pols gekoeld en Jan heeft de tweede manche wel gereden en werd 18e totaal die dag 21e.  Volgende keer beter.

Trainen op het harde

In de tussentijd dat er geen ONK’s zijn, is Jan gaan trainen op het harde want  hier had hij met de CRQF nog niet gereden. Iedere woensdag en zaterdag naar Geldermalsen, Jan z’n baan. Veren afstellen, rempunten trainen enz.. Het gaat steeds beter…

1 mei Kamp Lintfort

De Kamp Lintfort race was een onderdeel van het Duitse kampioenschap. Mooie baan, leuke ervaring en hoog niveau rijders. Er was een training daarna een tijdtraining en dan twee manches. In de training vlogen er al een paar van de baan. Ik dacht: “nou dat kan nog wat worden”. De eerste manche ging het bij de start en zaten er een hoop op elkaar. Niets ernstigs gelukkig. Jan kon door maar zat achterin vast waardoor hij op een 18e plek eindigde. De tweede manche ging hij voor revanche. Echter toen hij naar de fuik reed werd hij 5 min. Staand gehouden door de organisatie waardoor hij 2 min. Te laat was en niet meer mee mocht doen.  Hier zijn uiteraard nog wel wat worden aan vuil gemaakt!

3 mei MON Geldermalsen

Na de teleurstelling in Duitsland zijn we rechtstreeks doorgereden naar Geldermalsen waar een MON gereden werd. Jan had de tweede tijd gereden in de training achter Joe Maassen. Super goed! De eerste manche ging beginnen. Jan was goed weg maar halverwege kwam er een Yamaha in zijn nerfbar terecht en Jan reed met zijn achterwiel over zijn voorwiel, remt in maar dit ging uiteraard niet en zijn quad gaat over de kop met Jan erop. Ik was snel ter plaatsen en zag dat hij snel weer opstond maar naar zijn schouder greep. Zijn quad was krom en Jan had veel pijn. We zijn naar de EHBO gegaan en na wat onderzoek was de uitslag dat het sleutelbeen gelukkig niet gebroken was maar wel een flinke klap had gekregen. Rust houden dus….

Geldermalsen 9 mei Betuwe Cup

Na de crash van de zondag had Jan toch besloten op dezelfde baan de Betuwe Cup te rijden. Zijn schouder deed zeer maar er was besloten dit in te tapen. Jan heeft goed gereden en is eerste geworden maar reed nog wel 5 seconde onder de tijd die hij zondag reed. De eerste 3 Betuwe Cups heeft Jan inmiddels gereden. Dit gaat goed in de grote klasse. Zo is hij twee keer eerste geworden en 1 keer tweede.

Nu 16 dagen rust en dan weer een ONK in Oldenbroek. Deze wordt tweede pinksterdag gereden. We hopen dat Jan hier weer kan knallen…