Doorzoek de website


Contact

Hoogendoorn Quadracing

06-31295593

E-mail: rica@kpnplanet.nl

Nieuwsbrief mei - augustus

06-08-2015 13:42

NIEUWSBRIEF      JAN HOOGENDOORN #117

 

 “Stichting Hoogendoorn Quadracing” is een feit. Voor de Stichting heeft een leraar van Jan een mooi Logo ontworpen vanaf een foto die gemaakt is in de eerste ONK in Lommel.

 

ONK Oldenbroek 25 mei 2015

Oldenbroek is gelegen in provincie Gelderland. Het was er goed weer en erg druk. Dit weekend reden er 4 klasses zijspannen! Waaronder het WK zijspan. Het is een zandcircuit wat prachtig geprepareerd was toen wij ’s avonds de baan gingen verkennen. Jan reed de twaalfde tijd wat keurig is. Er was twijfel met de start (Dat is toch weer even de zekerheid terug vinden als je drie weken ervoor een crash bij de start hebt meegemaakt). Een quad voor hem sloeg af en Jan kon hem net niet ontwijken. Helaas ging hij net op z’n kant en de quad sloeg af waardoor het hele veld al weg was terwijl Jan nog aan zijn race moest beginnen. Jan kwam slecht in zijn ritme maar is toch nog 11 plaatsen naar voren gereden waardoor hij 22 werd. De start van de tweede manche was net zo onzeker echter ging het dit keer wel goed. Door alle zijspan klasses kun je wel voorstellen hoe slecht de baan er aan toe was. Jan had het zwaar (schouder en onderrug) en eindigde als 17e wat ook gelijk de totaal uitslag was. Hij was niet tevreden. Volgende keer beter, laat je niet gek maken!

ONK Halle 31 mei 2015

Ook Halle is gelegen in Gelderland, zij noemen het ook wel de Gelderse Achterhoek. Halle is wederom een zandbaan. De Quadklasse was wederom goed vertegenwoordigd (32). Jan reed de elfde tijd hetgeen inhoud dat er een plekje aan het starthek is. De eerste start was Jan niet goed weg. Toch heeft hij hard gevochten voor zijn plek en eindigden als 13. De tweede manche was hij beter van start. Hij heeft werkelijk het uiterste uit zichzelf gehaald en kon niet meer van ze rug maar moest en zou zijn plek houden. Jan werd 11de, super goed. In totaal is hij 10de geworden deze dag. MOOI.

Nieuw-Vennep 19 juni 2015

Naast Zevenhoven on Wheels is Nieuw-Vennep één van Jan’s favorieten crossjes. Voor de quads is dit altijd op vrijdag en Jan vraagt hier dan ook netjes vrij voor van school. Als we geluk hadden zou het droog blijven deze dag en dat deed het ook. Jan heeft super goed gereden en werd na Marc de Vries tweede.

 

Betuwe Cup Neerijnen 20 juni 2015

De volgende dag zijn we naar Neerijnen gereden. Het was prachtig weer maar wel rustig met rijders. Er was veel te doen dit weekend. Het was een mooi groepje quadrijders. Jan heeft lekker gereden (misschien ook wel door z’n bezoek :-)) en is twee keer eerste geworden.

 

ONK Valkenswaard 21 juni 2015

Toen gelijk door naar Valkenswaard. Een mooie baan voor de bezoekers maar wel heel zwaar voor de rijder. De Quadrijders hadden veel geluk. Net toen ze klaar waren met de tijdtraining begon het te regenen. Jan had een 12e tijd. Beide manches was Jan niet goed weg. Hij heeft echter zo goed mogelijk als hij kon gereden en is twee keer 14e geworden wat uiteindelijk ook de daguitslag was. Helaas had Jan beide manches weer erg last van de onderrug. Dat is jammer want dit bepaald wel zijn plek. We gaan toch maar eens verderop hiermee.

 

Bastogne 7 uurs race 11 juli 2015

De eerste week van onze vakantie is goed begonnen. Samen met Gert de Gijt heeft Jan de 7 uurs in Bastogne gereden. Twee jaar geleden zijn zij hier samen eerste geworden in de Nuts Cup (korte race voor de 250CC van 3 uur). Nu gingen ze voor de European Quad Trophy (de lange race voor de 450CC ). Het was voor allemaal erg spannend. Alles moet kloppen. De rijders uitgerust, de quads pico bello, verlichting voor de nacht, reserve spullen indien er iets stuk gaat. Stopwatches, pitchbord enz.. Kortom een hele organisatie. Maar leuk was het. De race begon zaterdagavond om 21.00uur tot 24.00uur. Zondag om 9.00uur gingen ze weer van start tot 11.00uur en dan ’s middags om 16.00uur tot 18.00uur. Carolien stond boven op een berg (deze plek hadden de rijders uitgekozen) om aan te geven hoe lang de jongens aan het rijden waren. Manon (moeder van Gert) hielp overal en heeft een super gaaf filmpje gemaakt. (kijk maar eens op Youtube.com onder Manon de Gijt en dan European Quad Trophy, 7 hrs, Bastogne 2015). De vaders waren uiteraard in de PITS aanwezig en verder reden er hier en daar bekenden om te helpen indien nodig. We waren allemaal afgepeigerd zondag avond maar het is supergoed gegaan. Van de 34 teams zijn The Ghostriders 13e geworden. Daarbij bleek dat ze het beste jongste team waren. Helemaal leuk.

 

Motorcross-spektakel Bentelo 22 juli 2015

De tweede cross die in onze vakantie viel was Bentelo. Dit vind Jan ook altijd een erg leuke race. De trainingen beginnen om 15.00uur. Het gaat hier in de achterhoek niet alleen om crossen maar ook feestvieren dus er moet wel uitgeslapen kunnen worden. Het weer was prachtig. De eerste manche had Jan kopstart en heeft deze tot het einde vast kunnen houden. De tweede manche had Jan weer kopstart. De quad sloeg erg en hij heeft twee plaatsen af moeten geven. Jan eindigde in totaal met een keurige tweede plek. Hetgeen hij zelf erg jammer vond. Achteraf was het euvel snel gevonden. De achterschokbreker was lek. Vandaar….