Doorzoek de website


Contact

Hoogendoorn Quadracing

06-31295593

E-mail: rica@kpnplanet.nl

Nieuwsbrief september - december

11-02-2016 22:38

NIEUWSBRIEF      JAN HOOGENDOORN #117

 

Betuwe Cup Geldermalsen 22 augustus 2015

Eindelijk weer een wedstrijd naar een maand.

In de vakantieperiode dat er geen wedstrijden waren zaten we bijna 2 keer per week op het circuit om te trainen want het was prachtig weer. Zo ook deze wedstrijddag. Jan was beide manches als tweede door de start maar nam de leiding in beide manches na een kwart ronde en eindigde dan ook als eerste. Hij heeft prima tijden gereden, SUPER!

Betuwe Cup Neerijnen 29 augustus 2015

Het laatste weekend van de vakantie sluiten we af met een Betuwe Cup wedstrijd in Neerijnen. Het was wederom heerlijk weer. De eerste manche had Jan de kopstart waarna hij tot het eind van de wedstrijd 24 seconden uitgelopen was op de nummer twee. De tweede manche kwam hij als tweede door de start en moest erg zijn best doen om de kopman in te halen. Als je in Neerijnen goed je lijnen blijft rijden is het hier lastig in halen. Echter naar 4 rondjes is het Jan gelukt waarna hij 11 seconde kon uitlopen op de nummer 2 en als eerste het podium mocht betreden.

Betuwe Cup Neerijnen 12 september 2015

De één na laatste Betuwe Cup wedstrijd, echter de laatste voor Neerijnen dit jaar. In de eerste manche ging Jan als zevende door de start. Na 1 ronde lag hij vierde en na de tweede ronde derde. Vijf ronde later had hij de tweede plek weten de bemachtigen alwaar hij in de zevende ronde de eerste positie innam en als eerste finishten. De tweede manche ging hij als tweede door de start en ging pas twee ronde voor de finish voorbij de kopman. Hij wist nog wel in die laatste twee ronden 12 seconde op de nummer twee uit te lopen. De jongens hebben er twee spannende manches van weten te maken.

Zevenhoven on Wheels 20 september 2015

Het had erg veel geregend de afgelopen week. We hadden afgesproken met z’n drieën als het vanaf die zaterdag niet meer zou regenen, we die zondag de wedstrijd zouden gaan rijden. Ennn het bleef droog! Het Parc Fermé was 1 grote modder bende. Echter Rinus had een goede plek opgeëist met de Camper. De modder die in het rennerskwartier lag werd verwijderd door een kraan waardoor deze goed toegankelijk werd. De baan was mooi en goed te rijden. De wedstrijdklasse en Hobbyklasse werden bij elkaar gezet in de quadklassen. Dit werd een veld van 30 rijders dus een mooie groep. Echter het snelheidverschil was wel groot.

In de eerste manche was Jan als vierde door de start en wist zich al gauw op de derde plek te settelen die hij tot het eind vasthield. De tweede manche had hij net geen kopstart. De kopman voor hem sloeg over de schans stil, en hij kon deze niet meer ontwijken waardoor hij in de eerste ronde als 14e door kwam. Hij heeft zich tot in de laatste ronde weer tot de derde plek weten te vechten. Erg goed gereden!

Betuwe Cup Geldermalsen 26 september 2015

De laatste wedstrijd van de Betuwe Cup werd in Geldermalsen gereden. Dit werd een mooie dag want Jan hoefde alleen maar de eerste manche uit te rijden en dan was hij clubkampioen. Hij wilde het rustig aan doen want de dag erop was een ONK. Daarom besloten we de laatste wedstrijd op de TRX te rijden en de CRQF te sparen voor de ONK.

Jan had al een tijdje niet op deze machine gereden. De eerste manche was hij slecht weg en de quad reed niet lekker. Achteraf bleek het achterframe los te zitten. Jan was not amused en Rinus ging dan ook aan de slag om te zorgen dat de quad de tweede manche wel goed zou lopen. En dat lukte. Hij ging als derde van start en al na 1 ronden kwam Jan als eerste het door start finish. De Betuwe Cup Kampioen 2015 bij de Quads was voor Jan een feit.

ONK Lierop 27 september 2015

Net zoals de meeste ONK banen was Lierop er ook één waarop Jan nog nooit gereden had. Lierop is een baan waar GP’s gereden door de MX klasses en eerlijk gezegd is het dan ook echt een baan voor solo’s. De quads en zijspannen komen hier slecht weg. Maar ja, dat geld voor alle quadrijders. Jan moest erg wennen. In de eerste manche ging de start niet goed. Hij kon ter nauw en nood twee crashes ontwijken waardoor hij als 22 door de start kwam. Het was een gevecht om mensen voorbij te komen en uiteindelijk wist Jan een 16e plek te behalen. De tweede manche was Jan beter weg. Hij kwam als 16 door de start en heeft zich naar een 12e plek weten te worstelen. Het eindresultaat was voor deze wedstrijd dan ook 12e.

ONK Harfsen 4 oktober 2015

De laatste wedstrijd van de ONK. We hadden er zin in. Het meende een mooie dag te worden. Daar de starts niet erg wilde lukken de vorige wedstrijden heeft Rinus voor deze wedstrijd de koppelingsplaten vervangen. En dat werkte. De eerste manche kwam Jan als tweede door de start. Dit was hem het hele jaar nog niet gelukt in een ONK! Geweldig! Hij eindigde als negende. De tweede manche ging hij als negende door de start. Hij heeft deze plek tot het eind net niet weten vast te houden en werd tiende. Totaal betekende dit een achtste plek voor Jan. Dit is de hoogste plek die Jan dit jaar in het ONK kampioenschap gehaald heeft dus n mooie afsluiter! De wedstrijden zijn voorbij. Het was een prachtig jaar waarin Jan een hoop geleerd heeft en weer ervaringen rijker is. Hij mag zich dit jaar Betuwe Kampioen 2015 noemen!

en is totaal 9de geworden Een mooi resultaat maar hij wil natuurlijk in de top 5 rijden volgend jaar dus nu maar hopen dat het weer een beetje meezit zodat hij nog veel in het zand kan trainen de komende maanden. Zo ie zo gaan de veldtrainingen bij Frans op de dinsdag, donderdag en zondagen lekker door..